Ondernemershuis Kampen verjaagt ‘zomerdip’

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Je kunt de klok erop gelijk zetten. De zomer komt eraan. ‘Werk je in loondienst, dan zijn collega’s wekenlang vrij, dan vliegen de out-of-office meldingen je om de oren en staat er bijna niemand meer bij het koffiezetapparaat om mee te kletsen’, vertelt Mark Bergsma, initiator en drijvende kracht achter Ondernemershuis Kampen, waar ondernemers een flexplek of kantoorruimte kunnen huren. Ook voor de thuiswerkende ondernemer die deze zomer de ‘zomerdip’ wil verjagen.

Mark biedt een flexplek of tijdelijke kantoorruimte. Even ‘lekker’ weg van het nu toch wel erg volle huis. Om lekker door te werken, maar ook om eens te proeven aan het concept van ‘een eigen kantoor buitenshuis’. ‘Wedden dat je straks niet anders meer wilt?’ lacht Mark. Maar vooral: ‘Ideaal om ook in deze zomer eens lekker door te pakken, taken af te ronden en een cursus te volgen. Bovendien kom je hier veel collega-ondernemers tegen, want je bent niet de enige ondernemer die in de zomer doorwerkt.’

‘Vaste zomerplek’

Op de benedenverdieping van het pand staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staat voor iedereen een verrijdbaar bureaublok; kortom: ideaal voor ondernemers die hier een ‘vaste zomerplek’ willen afnemen. Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal. Boven zijn dezelfde faciliteiten, met ruimte voor een tiental ondernemers die flexibel willen huren. Dat kan al vanaf één dag per week. ‘Ondernemershuis Kampen is een broedplaats van kleine zelfstandigen die onderling ook samenwerken om zo nieuwe economische kansen te pakken.’ Mark weet daarom zeker dat je als (tijdelijke) huurder hier veel nieuwe contacten zult opdoen. ‘De bundeling van kleine zelfstandigen zorgt voor een bepaalde dynamiek die de zelfstandige helpt bij zijn dagelijkse bedrijfsvoering’, stelt hij. ‘Van een eenling, eenzaam en alleen op de zolderkamer, ben je ineens een ondernemer die dagelijks contact heeft met andere ondernemers.’

Taken afronden of cursus volgen

‘Taken waar je doorgaans geen zin in hebt – en waarschijnlijk al enige tijd hebt laten liggen -, kunnen nu worden opgepakt.’ Ook kun je hier, zonder de afleiding van thuis, in de zomer mooi eens je eigen businessstrategie tegen het licht houden. ‘Meestal stellen we een strategie voor een jaar of langer vast. Maar het is verstandig om hier regelmatig naar te kijken. Hoe ideaal is dat om dit eens buitenshuis, op een flexibele werkplek te doen? Ga er eens goed voor zitten, spar met collega-ondernemers en zie hoe je in het nieuwe seizoen lekker kunt gaan knallen.’ Of volg een cursus. Mark: ‘Dit is hét ideale moment. Alle tijd om een online cursus in eigen tempo te volgen. In de vergaderruimte van Ondernemershuis Kampen is daar alle ruimte voor. Met een cursus leer je nieuwe vaardigheden en doe je inzichten op, die je na de zomer weer voor jouw klanten kunt aanwenden.’

Drie maanden halen, twee betalen! Gratis flexplek voor één maand

Natuurlijk kun je dit in de zomer ook ‘gewoon’ allemaal thuis doen, maar de ervaring leert dat de thuiswerkende ondernemer in de zomermaanden meer wordt afgeleid dan wanneer hij/zij een werkplek buitenshuis heeft gevonden. ‘Afleiding is verleidelijk’, weet Mark, die thuis ook vier kinderen en een partner heeft rondlopen. ‘Erg gezellig. Vooral wanneer zij genieten van de vakantie, maar jij nog zoveel wilt doen! Juist dan helpt het om een werkplek buitenshuis te vinden. Dat wakkert je creativiteit aan. Werken vanuit een flexplek of een gedeeld kantoor geeft je andere routines, én het levert je waardevolle gesprekken met andere ondernemers op.’

Wie bovendien in de maanden juni, juli, augustus of september drie maanden een flexplek bij Ondernemershuis Kampen huurt, hoeft er maar twee te betalen. ‘Tel uit je winst!’

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)