Geslaagde workshop van Remco te Winkel

Auteur: Mark Bergsma // Eigen foto

Afgelopen woensdag (11 mei) hield Remco te Winkel zijn workshop over Agile werken. Op humoristische, maar vooral heldere wijze maakte Remco de deelnemers wegwijs in de wereld van deze van oorsprong veelal Japanse methodieken. In de weken ervoor gaven we al aandacht aan slimmer werken voor ondernemers.

Remco, die in het dagelijkse leven als adviseur diverse bedrijven helpt met dit soort vraagstukken liet je afvragen: ‘Wat betekent het nu om echt Agile te zijn? In ons denken en in ons gedrag?’ Om de deelnemers daarover tot denken te zetten, liet Remco zien wat veelgemaakte fouten zijn in het gebruik van een Kanban en wat verbeterpunten zijn binnen Sprints in projecten.

Slimmer ondernemen

Theorieën werden met voorbeelden beeldend gemaakt. Peter Slager was daarvan letterlijk het leidend voorwerp met een demonstratie over bottlenecks. Andere deelnemers deden mee met voorspellingen en demonstraties. Zo werd onder ander gedemonstreerd of het opvouwen van brieven sneller gaat door er eerst een stapel van te maken óf gelijk in een envelop te stoppen.

Een selecte en enthousiaste groep ondernemers hadden de gang naar het Ondernemershuis Kampen gemaakt om kennis te maken met alle begrippen, methodes en toepassingen binnen Agile werken.

Meer workshops in Ondernemershuis Kampen

Oprichter van het ondernemershuis, Mark Bergsma, spreekt van een zeer geslaagde middag en wil voor de zomer meer workshops organiseren.

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)