Alissa Riezebos-Seijbel: ondernemen in mogelijkheden

Auteur: Alissa Riezebos-Seijbel

Dit is waarom flexibel werken voor mij werkt

Op een dag zijn er talloze dingen om te doen en te beleven. We werken, doen huishouden, misschien sporten we er ook nog eens bij. Maar wat doe je als je niet de volle energie hebt op een dag? En hoe ga je daar mee om? Alissa Riezebos-Seijbel vertelt haar verhaal waarom een flexibele werkplek haar helpt te ondernemen.

Korte uitleg

Op mijn 17e ben ik gediagnosticeerd met het Poretti Boltshauser syndroom. De wetenschappelijke betekenis zal ik jullie besparen, maar het komt er op neer dat mijn kleine hersenen niet goed ontwikkeld zijn. Met als gevolg dat veel dingen mij meer energie kosten dan normaal. Prikkels komen anders binnen. Visuele prikkels leiden me heel snel af, want mijn hoofd heeft geen filter. Hierdoor ben ik erg snel moe. Op een druk kantoor werken is voor mij dus geen goed plan.

Weinig energie

Sinds de diagnose op mijn 17e ben ik hard aan de slag gegaan mijn lage energieniveau te managen. Ik heb van alles geprobeerd. Cafeïne mijden overdag, mijn werkdagen inkorten of juist minder volle dagen werken, het gebruiken van medicatie om beter te kunnen slapen; noem het maar op. Uiteindelijk bleek het omlaag brengen van de prikkels die ik op een dag binnen krijg het meest effectieve.

Dus begin ik elke dag vroeg met werken, zodat ik eerder op de dag klaar ben. Dingen uitstellen tot de middag heeft voor mij geen zin. Tussendoor rust nemen werkt ook niet. De batterij loopt alleen maar leeg, tot ik in de avond weer ga slapen.

Ondernemen

Er was een moment waarop ik merkte dat ondernemen voor mij dé oplossing is. Door zelfstandig ondernemer te zijn heb ik de regie over de uren die ik werk. Ik kies de werkplek, de werktijden en de reistijd. Dit geeft mij enorm veel rust en hierdoor is mijn algehele energieniveau na 5 jaar zoeken stabiel geworden.

Bij het Ondernemershuis heb ik een manier om deze dingen te combineren. Ik kan op elk moment binnen komen lopen, dus om 8:15 beginnen met werken is geen probleem. De werkplekken zijn rustig en geven mij weinig prikkels. Mocht het druk zijn, dan is er een vergaderruimte waar het geluid van de werkplekken wordt gedempt. Ik woon op 5 minuten loopafstand van het Ondernemershuis, dus reistijd is geen enkel probleem.

Mogelijkheden

Het fijne aan binnen wandelen bij het Ondernemershuis is de sfeer. Je komt binnen en iedereen kijkt naar wat je kan en wat je bij kan dragen. Het is positief en prettig werken. Kijken naar mogelijkheden is zo’n beetje mijn levensmotto geworden. Hier zijn er voldoende mogelijkheden en kan ik op zo’n manier werken dat dat perfect bij mij past.

Alissa Riezebos-Seijbel

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)