Flexplekken: 5 redenen voor!

Alissa Riezebos

Met een rap tempo gaan we met ons allen weer naar kantoor. Maar nu de wereld weer opengaat, zal het reizen wellicht opnieuw wennen zijn.  Heb je al eens nagedacht over werken in je eigen stad, afgewisseld met reizen naar kantoor elders? Alissa Riezebos-Seijbel, ondernemer vanuit Ondernemershuis Kampen, heeft onderzoek gedaan en legt je graag 5 voordelen uit van werken dichtbij huis.

Werken wanneer het jou uitkomt

Met een flexplek kun je werken wanneer het jou goed uitkomt. Je zit niet vast aan planningen en je bent altijd welkom. Deze vrijheid wordt als zeer prettig ervaren en hierdoor heb je meer grip op de scheiding tussen werk en privé.

Afleidingen van thuis zijn er niet

Toch maar even wat dingetjes opruimen, de kat die over je toetsenbord loopt… Het zijn allemaal afleidingen die thuis ervaren worden, die je op een werkplek elders niet hebt. Zo kun je wanneer je thuis komt je weer bekommeren over de vaat zonder dat dit van je focus af gaat.

Sociale interactie

Mensen zijn sociale wezens; wij doen graag dingen samen. Samen een wandeling maken tijdens de lunch of samen ergens een broodje halen. Het zijn dingen die je ook alleen kan doen, maar dan zijn ze toch minder leuk. Op een flexibele werkplek werk je met andere mensen samen en dat draagt bij aan een goede sfeer.

Overleggen met elkaar

Herken je dat ook, dat je in een Teams of Zoom meeting zit en iedereen op hetzelfde moment begint met praten? Het nadeel van thuiswerken en digitaal overleg is dat het toch ongemakkelijker is om op zo’n scherm elkaar om hulp te vragen. Je praat door elkaar, verstaat elkaar niet goed, mensen hebben hun microfoon nog uit terwijl ze honderduit praten… Noem het maar op. Het echte overleggen gebeurt wanneer je in dezelfde ruimte zit.

Teamgevoel

Met je eigen plekje in een flexibele werkplek ben je onderdeel van iets. Dit voelt fijn en beter dan alleen thuis zitten. Je drinkt samen een bakje koffie, maakt samen een wandeling. Het geeft je meer het gevoel deel uit te maken van een team.

Nieuwsgierig geworden naar flexplekken? Kijk eens wat wij te bieden hebben.

Een flexplek is een flexibele werkplek. Hierdoor heb je de keuze van welk bureau je gebruikt wilt maken. Elke werkplek is ingericht met een groot beeldscherm en snel internet (WiFi). De flexibele werkplekken van Ondernemershuis Kampen kan je vanaf één dag per week huren. Ook in het weekend of ‘s avonds.

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)