Nieuw! Huurvrije periode mogelijk vanaf 2021

Auteur: Mark Bergsma // Foto: Pieter Jan Bos

Lock-down: water bij de wijn, elkaar blijven vertrouwen. Dan lukt het!

Tijdens de eerste lock-down in het voorjaar van 2020 heeft het ondernemershuis alle ondernemers aangeboden tot drie maanden geen huur te betalen. De ondernemers hoefden dus echt eventjes geen huur te betalen, maar konden wel gebruik blijven maken van de flexibele werkplekken en kantoorruimtes.

Dit lukte omdat we met iedereen goede afspraken konden maken. En eigenlijk was dat niet zo moeilijk: iedereen wilde water bij de wijn doen en door goed met elkaar te blijven overleggen, bleek er veel mogelijk en rust in een onzekere tijd te organiseren.

Blijf in contact met elkaar

Persoonlijk heb ik er van geleerd dat je met iedereen in contact moet blijven om aan te kunnen voelen waar er zorgen zitten. Want die waren er natuurlijk wel bij de ondernemers en mij. Met sommige ondernemers heb ik uren gebeld (in de auto, ‘s avonds of bij de viskraam in het park). En verassend genoeg leverde dat betere relaties op.

Veel positiviteit

Die huurvrije periode bracht veel positiviteit op en voor sommige ondernemers nét wat extra ademruimte. Wel zo fijn en een klein beetje minder stress toen! Ook hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om veilig te kunnen werken.

Nieuw in 2021: een huurvrije periode

De huurpauze gaf ruimte voor een nieuw inzicht om in het komende jaar te gebruiken. Daarom is het vanaf januari standaard mogelijk om maximaal drie maanden het huurcontract even op pauze zetten. Je kan dus kiezen om één, twee of drie maanden geen huur te betalen. Dat is helemaal aan jezelf.

Het is vooral geschikt voor ondernemers die bijvoorbeeld in de zomer- of wintermaanden minder werk hebben. En om in te kunnen spelen op onzekerheden die je in een jaar kunt tegenkomen.

Zo maak je er gebruik van:

1) Het is alleen mogelijk voor de flexwerkplekken op de begane grond;
2) Je bent volledig bij met de huur;
3) Je kan er één keer per twee jaar gebruik van maken;
4) Het gekozen aantal maanden pauze wordt aan het einde van je huurcontract toegevoegd.

We leren je graag kennen!

Ik kan het me voorstellen dat je vragen hebt over of het ondernemershuis past bij jouw ondernemerschap. Er is veel mogelijk met onze flexibele werkplekken en kantoorruimtes. Kom gewoon eens langs. Dan beantwoorden we jouw laatste vragen en kan je gelijk ervaren hoe het hier is. Dat kan altijd en geheel vrijblijvend.

We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)