Tips! Flexplek en werkruimte huren: dit helpt je vooruit!

Auteur: Mark Bergsma // Foto: Freddy Schenkel

Als zelfstandig ondernemer ben je al snel geneigd om vanuit huis te werken; zo begin je nu eenmaal. Echter, dit is niet voor iedereen even aantrekkelijk. De een prefereert het comfort van thuis werken, de ander wordt door alles afgeleid. Als thuis werken voor jou als ondernemer niet werkt, kan het zijn dat het huren van een werkplek wel de oplossing is.

Waarom een werkruimte huren als ondernemer?

Een groot deel van de zelfstandig ondernemers werkt vanuit huis. Toch zijn er thuis, zeker wanneer je kinderen hebt, heel veel afleidingen. Om beter geconcentreerd te kunnen werken huren sommige ondernemers daarom een werkruimte. Een betere concentratie is niet de enige drijfveer voor het huren van een werk- of kantoorruimte.

Collegialiteit!

De belangrijkste reden waarom ondernemers kantoor- en werkruimtes huren is collegialiteit. Werken op een plek waar collega ondernemers ook werken brengt ook een sociaal element met zich mee. Het is fijn om tussen de andere ondernemers te werken. Thuiswerkende ondernemers worden zo uit een sociaal isolement gehaald. Daarnaast geven veel ondernemers aan dat het hen motiveert om met andere ondernemers te werken.

Wat voor werkruimtes kun je huren als ondernemer?

Welke werkruimte voor jou ideaal is, hangt natuurlijk af van hoe je onderneemt. Bij ons in het ondernemershuis zijn er twee type kantoorruimtes. Voor alle type kantoorruimtes geldt: er is een keukentje, goed internet en een vergaderruimte om even te kunnen videobellen of af te spreken met klanten.

Flexibele kantoorruimte

Voor zzp’ers die vanaf hun laptop werken kan het huren van een flexibel kantoor een uitkomst zijn. Je koppelt jouw laptop aan een van de grote beeldschermen en kunt aan de slag. Als je vandaag thuis en werk van elkaar wilt scheiden, is dit een erg goede oplossing. Hier betaal je een vast bedrag per maand, waardoor je gebruik kunt maken van alle faciliteiten van het ondernemershuis, waaronder ook: de printer, snel internet, keuken en geheel afsluitbare vergaderruimte.

Vaste kantoorruimte

Naast de voordelen heeft werken in een flexibele kantoorruimte, biedt het hebben van een eigen kantoorruimte andere mogelijkheden. Het ontvangen van klanten, opdrachtgevers en collega’s is gemakkelijker als je een vaste kantoorruimte hebt. Afhankelijk van de kantoorruimte die je huurt zijn er bijkomende voordelen, zoals de ruimte inrichten naar eigen smaak.

Tips voor het huren van een werkplek

Grote kans dat het de eerste keer is dat je een werkplek gaat huren. Daarom kan je hier al vanaf 1 dag per week beginnen, om de kosten laag te houden en je draai te vinden. Gebruik onderstaande tips in je voordeel. 😉

 

 1. Flex- of vaste werkplekken?
  Door vooraf goed te bepalen waar je de ruimte voor wil gebruiken ben je beter in staat om een weloverwogen keuze te maken. Stel wensen op waar jouw toekomstige werkruimte aan moet voldoen.
 2. Kies een maximum budget
  Waarschijnlijk weet je wel ongeveer hoeveel je kan en wil betalen voor een werkruimte, maar stel van te voren een maximum maandprijs vast. Dat helpt je kiezen welk abonnement het beste bij je past.
 3. Kom proefondernemen
  Probeer het ondernemershuis eens een dagje uit. Of twee dagen. Dat kan altijd geheel vrijblijvend.
 4. Bespreek de huurvrije periode (nieuw!)
  Het mogelijk om een periode af te spreken waarover je geen huur hoeft te betalen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor als je in bepaalde periodes van het jaar het ondernemershuis minder nodig hebt. Vraag tijdens de kennismaking hoe dit werkt.

Wat zijn de voordelen van het huren van een kantoor als ondernemer?

Hieronder de belangrijkste voordelen van het huren van een kantoor of werkruimte als ondernemer op een rijtje.

 • De kosten heb je zelf in de hand
 • Op kantoor heb je vaak minder afleiding dan thuis
 • Het is eenvoudiger om relaties te ontvangen op kantoor
 • Makkelijker privé en zakelijk gescheiden houden
 • Zeker gedeelde kantoren halen ondernemers uit sociaal isolement en vergroten netwerkmogelijkheden
 • Er is onder andere een keukentje, goed internet en een vergaderruimte om even te kunnen videobellen

We leren je graag kennen!

Ik kan het me voorstellen dat je vragen hebt over of het ondernemershuis past bij jouw ondernemerschap. Kom gewoon eens langs. Dan beantwoorden we jouw laatste vragen en kan je gelijk ervaren hoe het hier is. Dat kan altijd en geheel vrijblijvend.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)