Klaar met thuiswerken: vraag naar kleine kantoorruimte stijgt

Auteur: Mark Bergsma // Foto: Freddy Schinkel

Wie klaar is met thuiswerken en niet naar kantoor mag of kan, huurt er zelf eentje. Verassend meer werknemers oriënteren zich op een flexibele werkplek. Bijvoorbeeld voor een paar dagen in de week in een kantoortuin. Kantoorruimtes en flexplekken zijn in trek bij werknemers.

“In een kantoor is het fijn om de ruimte te hebben en in een werksfeer te zitten,” weet beheerder van Ondernemershuis Kampen Mark Bergsma. “Het moet een prettige ruimte zijn. Je moet in de buurt kunnen parkeren, of je moet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en verder letten mensen op de uitstraling. Vanaf station Kampen is het 10 minuten lopen. Vanaf Kampen-Zuid hetzelfde, maar dan met de fiets.”

Flexplekken voor werkgevers en werknemers

Opmerkelijk genoeg geven werkgevers aan werknemers steeds meer de ruimte om van flexplekken gebruik te gaan maken. “Mensen werken thuis, maar in een kantoor werken brengt een stukje professionalisering en vooral rust met zich mee. Het is fijn om niet altijd thuis te zijn én je kunt synergie creëren met andere huurders,” somt Mark de voordelen op. “Je blijft aan het einde van de dag naar huis kunnen gaan en hier de boel-de-boel te laten”. Dat neemt een deel van de stress in onzekere tijden weg, omdat thuis dan ook je plek is waar alles privé is en waar je tot rust komt.

Bedrijfsverzamelgebouw in Kampen: kies voor kleinschaligheid

Hij verhuurt het bedrijfsverzamelgebouw in het centrum van Kampen. “Het hangt er natuurlijk van af wat je wil als werkgever en werknemer. In ons bedrijfsverzamelgebouw verhuren we complete kantoorruimtes aan twee projectontwikkelaars en een uitgeverij, maar er zijn ook flexibele werkplekken beneden waar je de ruimte hebt.”

Ook is de kleinschaligheid van dit kantoor voor ondernemers en werknemers erg aantrekkelijk. Sommige grotere kantoren worden opgezegd en werknemers komen thuis te zitten. Meestal om het gevoel van grootschaligheid en de massa te vermijden. Dat maakt een kantoorruimte, zoals die van het kleinschalige ondernemershuis, zeer aantrekkelijk.

De kantoorruimte wordt gehuurd door mensen die het werken aan de keukentafel tussen familieleden of huisgenoten te afleidend vinden. Maar ook door bedrijven, die zo krimp of groei willen opvangen en door startende ondernemers, die nog niet een groot pand willen kopen of huren maar het eerst voorzichtig willen proberen.

Werknemer of ondernemer? We leren je graag kennen!

Kortom: het is goed om te zien dat het ondernemershuis in trek is bij werknemers. Lid zijn van het ondernemershuis betekent dat je hier juist alleen aan werken hoeft te denken. Alle faciliteiten zijn al geregeld, tegen zeer overzichtelijke tarieven. Er is onder andere een keukentje, goed internet en een vergaderruimte om even te kunnen videobellen.

Ik kan het me voorstellen dat je vragen hebt over of het ondernemershuis past bij jou werknemers- of ondernemerschap. Kom gewoon eens langs. Dan beantwoorden we jouw laatste vragen en kan je gelijk ervaren hoe het hier is. Dat kan altijd en geheel vrijblijvend.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)