Kantoorruimte of flexplek? We helpen je kiezen!

Auteur: Mark Bergsma // Foto: eigen foto

Ondernemers zoeken best vaak naar kantoorruimte, maar lopen tegen een paar problemen aan. Een volledig kantoor huren is vaak best prijzig (en te groot), de locatie moet opgeknapt worden of heeft nét niet voldoende faciliteiten. Ook vraagt het reilen en zeilen van een kantoor extra inspanning, zoals de schoonmaak en bevoorrading. Heb je kantoorruimte gevonden? Dan volgt er een waslijst aan huurvoorwaarden. Zaken waar je als ondernemer eigenlijk niet over na zou moeten denken.

Was er maar een plek waar je vrij kunt werken en ondernemen 😉

Jij kan morgen gebruikmaken van een flexibele werkplek van Ondernemershuis Kampen. Hier zijn over al het eerder genoemde oplossingen bedacht, zodat jij een professioneel ingerichte werkplek hebt waar je meteen gebruik van kunt maken. Aan alles is gedacht: er is snel internet, de werkplekken zijn ingericht voor direct gebruik en je krijgt collega-ondernemers waarbij je terecht kunt met vragen op zijn of haar expertisegebied. En alles op basis van zeer eenvoudige afspraken en overzichtelijke tarieven.

Heb je al eens nagedacht om kantoorruimte te flexibel te gebruiken?

Over het gebruik van kantoortuinen wordt veel geschreven en als je er kritisch naar kijkt, kleven er ook nadelen aan het gebruik van gedeelde werkplekken. Daarvoor heb ik vijf veelgestelde vragen uiteengezet, zodat jij goed voorbereidt hier kunt gaan ondernemen.

#1. ‘Door flexplekken kun je niet rustig en ongestoord werken.’

Met flexibele werkplekken in een open kantooromgeving is het verleidelijk om even een praatje met een collega te maken of tussendoor vragen te stellen. Ook over zaken die niet zo dringend zijn. Ongetwijfeld gezellig, maar dat het voor de een goed uitkomt, betekent niet dat het voor de ander ook zo is. Om dat soort situaties te voorkomen, hoef je alleen maar afspraken met elkaar te maken. Zo kun je afspreken dat iemand met een koptelefoon op niet gestoord mag worden.

#2. ‘In zo’n open ruimte met flexplekken heb je last van bellers.’

Wil je even bellen? Dat kan heel goed vanaf de werkplek waar je al zit. We weten van elkaar dat dit gebeurd en dat het onderdeel is van gezamenlijk ondernemen. Als je langer wilt bellen, dan zijn daar altijd afzonderingsmogelijkheden voor. Sommige ondernemers lopen even naar buiten om gelijk een frisse neus op te halen. Anderen lopen de gang op. En gelukkig is er altijd een volledig afsluitbare vergaderruimte. Die kan je altijd gebruiken.

#3. ‘Bij flexplekken moet je hopen op een vrij plekje.’

We bieden jou de keuzevrijheid om te kiezen uit een abonnement van enkele dagen per week of een vaste werkplek. Er is ook kantoorruimte. Aangezien er zes flexplekken zijn en de meeste ondernemers enkele dagen per week gebruikmaken van een werkplek, is er altijd een flexplek beschikbaar. Wil je intensief van het ondernemershuis gebruikmaken? Dan kies je voor een vaste werkplek; die werkplek is daarna exclusief voor jou beschikbaar.

#4. ‘Mijn privacy verdwijnt door flexibele werkplekken.’

Zit je niet boven op elkaars lip bij flexplekken? Kan mijn buurman constant met mij meekijken? Is er geen gebrek aan privacy? Die vragen worden vaak gesteld. Op al die vragen is mijn antwoord trouwens ‘nee’. Jouw collega-ondernemer kan bijna niet met je op het beeldscherm meekijken, want je zit óf met de rug naar elkaar of gewoon tegenover elkaar. Passanten zijn er natuurlijk altijd, maar als je echt even afgezonderd wilt zitten is daarvoor de vergaderruimte altijd beschikbaar.

#5. ‘Ja, maar ik ben werknemer.’

Je hoeft natuurlijk geen ondernemer te zijn om hier van een flexplek gebruik te maken. Steeds meer werknemers vragen naar de mogelijkheden van het ondernemershuis, om bijvoorbeeld te besparen op reis- en kantoorkosten. Werkgevers zien daar ook steeds meer voordelen van in, omdat zij dan geen volledig kantoor hoeven te huren tegen langlopende contracten. En wie zegt dat werknemers niet ondernemend zijn? 😉

We leren je graag kennen!

Ik kan het me voorstellen dat er vragen overblijven op zaken die voor jou belangrijk zijn. Kom gewoon eens langs. Dan beantwoorden we jouw laatste vragen en kan je gelijk ervaren hoe het hier is. Dat kan altijd en geheel vrijblijvend.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)