Kantoorruimte beschikbaar voor klein bedrijf bij Ondernemershuis Kampen

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Het Ondernemershuis Kampen biedt niet alleen flexplekken voor kleine zelfstandigen, die hierdoor enkele dagen buitenshuis kunnen werken. Sinds kort faciliteert ‘het huis’ ook kantoorruimte voor kleine bedrijven met enkele medewerkers. Deze eigen ruimte is netjes af te sluiten en daarmee volledig ‘off limits’ voor de twaalf aanwezige flexwerkers. Initiatiefnemer Mark Bergsma: ‘Het kantoor is helemaal voor jezelf. Bovendien: doordat het volledig afsluitbaar is, kun je er echt kantoor houden en al je spullen laten liggen.’

‘Flexwerkers moeten iedere dag hun werkplek opgeruimd achterlaten zodat andere huurders er de volgende dag gebruik van kunnen maken’, vertelt Mark. ‘De huurder van de apart afsluitbare kantoorunits heeft dat ‘probleem’ niet. Die trekt de deur dicht, draait de sleutel in het slot, en gaat.’ Vanzelfsprekend kan deze huurder wel van alle andere faciliteiten van het Ondernemershuis Kampen gebruikmaken, zoals gratis koffie en thee, gratis gebruik van de spreekkamer, gratis printen en het internet.

Apart kantoor

Het Ondernemershuis Kampen bestaat nu een klein half jaar. Het biedt kleine zelfstandigen flexibele werkplekken. Inmiddels maken al twaalf ondernemers gebruik van deze dienst. Ook zijn er enkele ‘strippenkaarten’ afgenomen. Dit biedt een ondernemer de mogelijkheid om tienmaal per half jaar een willekeurige dag in het Ondernemershuis te komen werken.

Er kan al gehuurd worden vanaf één dag per week. Enkele ondernemers hebben een vaste plek gehuurd voor zeven dagen per week. ‘Zij hebben een eigen plek en kunnen hun spullen dus ook in de aanwezige kasten en lades laten liggen. Of gewoon op hun werkplek, als ze dat prettiger vinden’, verklaart Mark. ‘Maar ik kan me voorstellen dat er ondernemers zijn die het wél aanspreekt om in een verzamelgebouw met andere ondernemers te zitten, maar die toch graag een eigen plek willen en die deze ook, na een werkdag op kantoor, graag willen afsluiten.’

Twee kantoorruimtes beschikbaar

Om aan deze vraag te voldoen, biedt Mark nu twee kantoorruimtes op de verdieping aan. ‘Ik heb een klein kantoor voor 315 euro en een grotere ruimte voor 575 euro per maand’, klinkt het. Het kleine kantoor is geschikt voor een tot twee personen en de grotere kantoorruimte voor maximaal drie.

‘Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw en voor een jaar. Schoonmaak is je eigen verantwoordelijkheid. En natuurlijk is alles inclusief internet, gas, water en elektra. Er zijn dus geen extra servicekosten en dat is, vergeleken met andere kantoren, een groot voordeel. Je weet hiermee als huurder precies wat je maandelijks uitgeeft; je hebt geen variabele kosten meer.’ Wie dat wil mag het eigen meubilair meenemen, maar in overleg kan de inrichting ook aan Mark worden overgelaten.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)