Ondernemershuis Kampen groeit snel

Auteur: Alex de Jong // Foto: Freddy Schinkel

Ondernemershuis Kampen groeit snel. Enkele maanden geleden begon het initiatief van Mark Bergsma met zes pioniers, waaronder hijzelf. Inmiddels telt ‘het huis’ twaalf huurders en zijn er al plannen voor uitbreiding. ‘We zijn begonnen met de benedenverdieping aan de Cellebroedersweg 7A, maar gaan nu ook de bovenverdieping erbij pakken’, aldus de enthousiaste ondernemer.

‘Twaalf ondernemers op de benedenverdieping is op zich nog prima te doen, maar op sommige dagen zien we toch dat er nog nauwelijks een plekje over is. Tenslotte moeten we samen doen met zes werkplekken’, zo vertelt Mark. ‘Dat is op dit moment nog prima te doen, want meerdere ondernemers huren een werkplek voor slechts een paar dagen per week, maar ik voorzie wel dat binnenkort alle flexplekken dagelijks zijn ingevuld. Dus moeten we op korte termijn gaan uitwijken naar de bovenverdieping en ook daar werkplekken creëren.’ Begin september wordt daarmee het vloeroppervlak van het Ondernemershuis Kampen verdubbeld.

Uitbreiding

De initiatiefnemer van het Ondernemershuis Kampen, die zichzelf heeft gebombardeerd tot ‘superconciërge’, steekt op dit moment voortvarend de handen uit de mouwen. Er wordt driftig gewit en er wordt binnenkort nieuwe vloerbedekking op de bovenverdieping gelegd. ‘Dan hebben we alleen nog meubilair nodig’, aldus de nuchtere Bergsma, die een deel van de bovenverdieping wil gebruiken voor het inrichten van flexplekken en een ander deel voor het faciliteren van workshops, lezingen en andere informatieve bijeenkomsten. ‘De ruimte leent zich daar heel erg goed voor’, zo laat hij weten.Kortom: plannen genoeg. Bij dit alles hoor je Bergsma niet klagen. Tenslotte loopt het initiatief boven verwachting goed. ‘De aanwezige huurders merken stuk voor stuk hoe ze meer werk verzetten nu ze buitenshuis werken.’ Ondernemershuis Kampen maakt daarmee waar wat hij tijdens het plannen maken al wenste te bereiken: van het Ondernemershuis Kampen een broedplaats van economische activiteit maken. ‘De ondernemers steken elkaar aan en ook ontstaan er spontaan nieuwe samenwerkingsverbanden en gezamenlijke initiatieven.’

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)