‘Snuffelen en proeven bij Ondernemershuis Kampen’

Auteur en foto van Alex de Jong

Als je, net als ik, jarenlang vanuit huis hebt gewerkt, is het best lastig om deze veilige thuishaven (tenslotte heet dat niet voor niets zo) te verruilen voor een kantoor. Zeker wanneer dat vrijwillig gebeurt en de noodzaak er niet is. Immers: als zelfstandige beslis je zelf, als werknemer heb je niets te willen en ga je gewoon. Wie zich dus niet op voorhand een jaar wil binden aan verhuurder Mark Bergsma, die kiest ervoor om een strippenkaart te kopen. Een wat?

Strippenkaart

Jawel, ze zijn er weer! Je dacht dat ze waren afgeschaft, maar Mark heeft ze in ere hersteld. Met de strippenkaart (voor 375 euro), bestaande uit tien ‘strippen’, kun je gedurende een drie maanden tienmaal gebruik maken van een flexplek aan de Cellebroedersweg 7a. In dit pand, waar steeds meer zelfstandige ondernemers de geneugten van een kantoor verkiezen boven de eigen huiskamer, kun je dan een dag lekker komen werken. Er is verse koffie (of thee), een kraan die ongelimiteerd water geeft, een toilet, maar ook het gezelschap van collega’s die altijd wel in zijn voor een lolletje of een goed advies.

Flexplek

Natuurlijk heb je er ook een flexplek geheel tot je beschikking, bestaande uit een L-vormig bureau, een prettige stoel en een beeldscherm voor als je niet de hele dag op je kleine laptopscherm wilt staren. Ook is er een spreekkamer waar je met een klant kunt afspreken. Dat geeft doorgaans een professionelere indruk dan wanneer je tussen de koekkruimels van je kroost, de kots van je huisdier en de vuile vaat nog op het aanrecht opgestapeld, een klant op je werkplek thuis wilt ontvangen. Toch?

Succesvolle ondernemer

Nee, zonder gekheid: zo gek laat je het niet komen. Toch snapt iedereen dat het een andere indruk maakt wanneer je iemand ‘op kantoor’ ontvangt en niet thuis aan de eettafel. Soms ook kan dat nu net het verschil maken. Kortom: een strippenkaart van tien ‘ritten’ bij het Ondernemershuis Kampen kan je als (kleine) zelfstandige (nog) verder op weg helpen. En maakt het niet de gewenste indruk op de klant, dan doet je eigen ‘air’ dat wel. Tenslotte ben je een succesvolle ondernemer met nota bene een ‘eigen’ kantoor. Dat straal je uit en dat gaat je klanten opleveren.

Onderlinge synergie

Dus: overweeg je een strippenkaart te kopen, dan zeg ik: niet doen. Niks overwegen. Gewoon nu de knoop doorhakken. Kopen! Zeker weten dat je, eenmaal besmet met onze werkijver, onze humor en onze onderlinge synergie, helemaal geen strippenkaart meer wilt. Dan ben je verkocht en neem je gewoon een eigen flexplek(*) af. Dat is mooi, want dat maakt Mark, onze superconciërge, pas echt blij.

*(flexplekken huur je al vanaf 125 euro per maand (ex. Btw), voor één dag per week, tot 250 euro per maand voor als je vijf dagen lang een vaste werkplek wenst).

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)