Open Coffee Kampen organiseert lunch in nieuw ‘Ondernemershuis Kampen’

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Open Coffee Kampen organiseert op woensdag 26 juni een lunch voor ondernemers in Kampen en omstreken. De lunchbijeenkomst zal plaatsvinden in het onlangs geopende Ondernemershuis Kampen aan de Cellebroedersweg. Margreet Hovenkamp uit Emmeloord geeft een presentatie over haar bedrijf May Secretariële Dienstverlening, en Liesbeth Kingma van ZPMeppel vertelt graag over haar netwerk voor Zelfstandige Professionals. Misschien dat ondernemend Kampen hier ook (weer) rijp voor is?

‘De administratie, het agendabeheer, de correspondentie en allerlei andere randzaken van het ondernemerschap slokken uw kostbare tijd heel gemakkelijk op’, vertelt Margreet. ‘Ik neem die vervelende, maar ook zo belangrijke klussen graag uit handen. Betrouwbare en vakkundige secretariële ondersteuning volledig naar uw wens en op uw tijd. Daardoor kunt u zich weer volledig richten op uw corebusiness, het werk waar uw hart sneller van gaat kloppen.’ Hiermee bespaart de ondernemer kostbare tijd.

ZP Netwerk

Liesbeth Kingma van ZP Meppel: ‘Als zelfstandige professional moet je van veel markten thuis zijn om een bedrijf te kunnen runnen. Maar hoe zorg je nu dat je zichtbaar en vindbaar bent? Waar vind je gelijkgestemde ZP’ers? Bij ZP Meppel kun je regelmatig in een prettige sfeer met elkaar netwerken. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, die tot doel hebben elkaar te inspireren, te stimuleren, kennis en ervaring uit te wisselen en te komen tot samenwerking.’ Open Coffee Kampen heeft natuurlijk ‘een beetje’ dezelfde opzet, maar is iets vrijblijvender, weet ze. ZP netwerken her en der in het land zijn doorgaans weer verenigd in regio’s. Ze zitten namens Zelfstandige Professionals in de eigen regio regelmatig met ‘de politiek’ om tafel om zo ook de belangen van (kleine) zelfstandige ondernemers te behartigen. Iets wat we ook in Kampen weer ‘moeten’ optuigen?

Netwerken

‘We zoeken continu naar manieren om met de Open Coffee Kampen nog meer toegevoegde waarde te bieden’, vertelt organisator Alex de Jong van Attest Communicatie. ‘De Open Coffee Kampen moet meer zijn dan een contactmoment. Als je met andere ondernemers praat, visitekaartjes deelt en vertelt over je bedrijf, waarom vraag je de andere aanwezigen dan niet ook meteen om hulp? Heb je vragen over je bedrijfsvoering, administratie, PR, of andere zaken die rondom je onderneming spelen, waarom zou je dat dan niet kenbaar maken?’

Medeorganisator Claudia Kolk van Claudia Kolk Coaching vult aan: ‘Vraag of je op de ‘zeepkist’ mag, vertel wie je bent en wat je doet, maar vertel je toehoorders, de andere ondernemers, ook wat of wie je zoekt. Dat kan een expert zijn op een bepaald gebied – omdat je nu eenmaal niet alles zelf kunt -, een ‘ingang’ bij een nieuwe prospect – misschien zijn er anderen die je willen introduceren -, of feedback op plannen die je wilt uitvoeren. Kortom: durf te vragen!’

Ondernemershuis Kampen

De lunch vindt in buffetvorm plaats in het onlangs gestarte Ondernemershuis Kampen. Hier zitten inmiddels zeven ondernemers die hun werkplek thuis hebben verruild voor een werkplek op kantoor. ‘De wisselwerking met collega’s, maar ook het feit dat men niet langer door ‘thuis’ wordt afgeleid, heeft deze ondernemers naar het Ondernemershuis Kampen gebracht’, vertelt Mark Bergsma, de initiatiefnemer. In het Ondernemershuis Kampen kunnen zelfstandige professionals al vanaf één dag per week een flexplek huren. ‘Dat kost slechts 125 euro per maand, inclusief koffie, internet, gas, water en licht’, vertelt Mark. ‘Daarnaast kunnen de huurders gebruik maken van de spreekkamer en daar met klanten afspreken.’ Mark heeft naast de vaste huurders – van één dag tot vijf dagen per week – ook een ‘strippenkaart geïntroduceerd. ‘Voor 350 euro kan de ondernemer gedurende een half jaar tien dagen lang gebruik maken van de faciliteiten van het Ondernemershuis Kampen.’ Inmiddels telt het Ondernemershuis Kampen acht huurders, maar er is plaats voor nog veel meer. Vanzelfsprekend zal Mark tijdens de lunch graag over zijn concept vertellen.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)