Ondernemershuis Kampen genoot bij open dag van grote belangstelling

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Mark Bergsma uit Kampen is een tevreden mens. Zijn plan om aan de Cellebroedersweg 7a in Kampen een ‘broedplaats’ voor ondernemers te starten, mocht al vóór de geplande open dag van zaterdag 6 april op veel bijval rekenen. Burgemeester Bort Koelewijn en EZ-wethouder Geert Meijering stuurden hem zelfs een videoboodschap. Zij roemden zijn plannen voor het ‘Ondernemershuis Kampen’.

Op de open dag zelf besloten circa dertig nieuwsgierige ondernemers een kijkje in het pand te nemen. Iets minder dan waar hij aanvankelijk op gehoopt had, zo verklaarde Mark, die in het dagelijkse leven met zijn bedrijf Wecomm websites voor bedrijven bouwt. ‘Ondernemershuis Kampen moet een broedplaats van kleine zelfstandigen worden die gaan samenwerken om nieuwe economische kansen te pakken.’

Onderlinge dynamiek

‘Ik wil wel graag deze plek bij het raam’, gaf Michael U. Smis van MUS Juridisch advies uit Kampen aan. Eerder werkte hij vanuit kantoor in Zwolle, maar nu hij en zijn vriendin naar Kampen zijn verhuisd, zoekt hij hier een geschikte plek. ‘De ideeën die Mark voor het Ondernemershuis Kampen heeft, spreken me heel erg aan.’ Mark is ervan overtuigd dat bundeling van kleine zelfstandigen voor ‘een bepaalde dynamiek’ zal zorgen die de aanwezige ondernemers gaat helpen bij hun dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Van een eenling, eenzaam en alleen op de zolderkamer, ben je dan ineens een ondernemer die dagelijks contact heeft met andere ondernemers.’

All-in prijs

De benedenverdieping van het pand is al volledig ingericht. Er staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staat voor iedereen een verrijdbaar bureaublok; kortom: ideaal voor ondernemers die hier een vaste plek willen gaan afnemen. ‘Voor slechts 250 euro per maand. All-in.’ Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal. Boven zijn dezelfde faciliteiten, met ruimte voor een tiental ondernemers die flexibel willen huren. Dat kan al vanaf één dag per week. ‘Dit is uniek voor Kampen’, vertelde Mark enthousiast aan de bezoekers. ‘Je betaalt een vaste prijs voor alles, zonder verrassingen achteraf, dus het maakt niet uit hoeveel koffie je dagelijks drinkt, of hoe vaak je klanten uitnodigt in de spreekkamer.’

Menige bezoeker was onder de indruk van de ruimte die Mark hen kon laten zien. ‘Dat dit er nog helemaal niet is in Kampen’, liet een bezoeker zich ontvallen. ‘Verbazingwekkend!’

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)