Locatie van flexplekken voor kleine zelfstandigen in Kampen is bekend

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Mark Bergsma, de ondernemer die in Kampen graag flexplekken voor kleine zelfstandigen wil realiseren, is geslaagd in zijn missie. ‘Ik heb een hele mooie en geschikte locatie gevonden in de binnenstad van Kampen’, zo vertelt hij. Zaterdag 6 april organiseert hij een open dag zodat belangstellenden met eigen ogen de werkplekken kunnen aanschouwen. Iedere geïnteresseerde ondernemer is van 10.00 tot 15.00 uur van harte welkom aan de Cellesbroederweg 7a.

Mark, die in het dagelijkse leven met zijn bedrijf Wecomm websites voor bedrijven ontwikkelt, is blij dat zijn zoektocht een prachtig pand heeft opgeleverd. ‘Uiteindelijk is het een locatie in de binnenstad geworden, met op loopafstand gratis parkeerplekken bij het stadhuis. Ideaal!’

Volledig ingericht pand

‘Er is veel leegstand in Kampen, dus je zou zeggen dat het vinden van een pand niet zo moeilijk is.’ De praktijk was iets weerbarstiger. ‘Niet alles is geschikt voor het doel dat ik voor ogen heb’, vertelt hij. ‘En was een locatie in potentie wel geschikt, dan moest er soms nog heel veel aan gebeuren.’ Maar had Mark niet beloofd dat hij nog voor de zomer met zijn plannen voor een ‘bedrijfsverzamelgebouw’ van start wilde gaan?

Het telefoontje van grafisch vormgever Peter Slager, eigenaar van het pand, kwam dan ook als geroepen. ‘Ik was al geruime tijd op zoek naar huurders, had mijn pand bij een tweetal makelaars aangemeld, maar er kwam nooit erg veel respons op’, aldus Peter. ‘Ik heb in al die tijd slechts een paar kijkers gehad, maar daar bleef het dan ook bij.’ Via-via kreeg hij lucht van Marks plannen. Daarna gingen de ontwikkelingen snel.

‘De benedenverdieping van het pand is al volledig ingericht’, vertelt Mark. ‘We zouden hier bij wijze van spreken morgen al kunnen beginnen! Er staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staat voor iedereen een verrijdbaar bureaublok, er zijn stoelen; kortom: deze plek wacht alleen nog maar op ondernemers die hier een vaste plek willen gaan afnemen.’ Het is het kantoor waar Peter Slager eerder met een aantal werknemers zijn bedrijf runde. ‘Maar ik heb mijn bedrijf langzaamaan afgebouwd en op natuurlijke wijze afscheid genomen van mijn personeel.’ Hij is erg blij met de nieuwe bestemming die Mark met zijn pand voor ogen heeft. ‘Een broeinest van creativiteit en ondernemerschap; dat stemt mij heel erg tevreden.’ Bovendien is hij blij in Mark een goede huurder te hebben gevonden.

Vaste en flexplekken

Mark wil zelf een bureau op de benedenverdieping gaan ‘inpikken’ en heeft daarnaast nog ruimte voor vijf (vaste) huurders. ‘Zij kunnen hier terecht voor slechts 250 euro per maand. All-in. Dus inclusief een ingerichte eigen werkplek, stookkosten en elektriciteit, Wifi, koffie… Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal voor als iemand klanten ontvangt en zich even wil afzonderen, of een presentatie aan een select gezelschap wil geven.’ De benedenverdieping heeft bovendien een eigen toegangsdeur en is af te sluiten van de bovenverdieping, waar Mark vooral flexplekken voor kleine zelfstandigen wil creëren.

Op de eerste verdieping moeten nog wat kleine werkzaamheden worden verricht, maar dat vergt niet zo heel veel tijd, zo schat Mark in. ‘Op deze verdieping zal met name ruimte zijn voor ondernemers die niet dagelijks op een extern kantoor hoeven te werken. Kortom: ondernemers die zoeken naar een flexplek om één, twee, drie of wellicht vier dagen per week kantoor te houden’, zo vertelt hij. ‘Via grote artist impressions laat ik belangstellenden op de open dag zien wat de mogelijkheden van deze ruimte zijn.’

Ook op deze verdieping genieten ondernemers van alle voordelen die vaste huurders ook hebben: een ingerichte werkplek, stabiel en snel internet, geen extra stook- en servicekosten en een eigen toilet en keukenblok op de verdieping. ‘Boven zijn drie ruimtes waar je kunt werken. Je kiest iedere dag zelf je werkplek. Daarnaast vind je hier een aparte, afgeschermde ruimte voor overleg met klanten, voor een vergadering, of om even, afgezonderd van de rest, snel en ongestoord je werk te kunnen doen.’ Voor de flexplekken hanteert hij de volgende maandtarieven (exclusief btw): één dag per week: 125 euro; twee dagen per week: 150 euro; drie dagen per week: 185 euro; en vier dagen per week: 215 euro. ‘Voor alle werkplekken geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt’, stelt Mark. ‘Dus hoe sneller je kenbaar maakt dat je interesse hebt, hoe meer kans je maakt om hier snel terecht te kunnen.’ Mark heeft ruimte voor vijf vaste huurders en voor circa tien mensen die een flexplek willen afnemen.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)