Zzp’ers vinden na zoektocht kantoor aan Cellebroedersweg in Kampen

Auteur: Alex de Jong // Eigen foto

Het eerste kantoor in Kampen met werkplekken voor zzp’ers komt aan de Cellebroedersweg in de stad. Initiatiefnemer Mark Bergsma heeft zijn zoektocht naar een geschikte plek afgerond. In het pand is ruimte voor twaalf bureau’s voor zelfstandige ondernemers.

Voldoende werkplekken, aan de rand van de binnenstad en genoeg parkeerplekken in de omgeving. Bergsma is tevreden dat de plek voldoet aan de meeste wensen van ruim vijftig geïnteresseerden, die zich in de afgelopen maanden bij hem meldden. ,,Parkeren kan betaald voor de deur en op loopafstand gratis bij sporthal De Reeve”, aldus Bergsma, zelfstandig websitebouwer.

Vast en flex

Er komen twee soorten werkplekken, vertelt Bergsma. Op de begane grond komen zes bureau’s voor vaste huurders: ,,Vijf dagen per week voor 250 euro in de maand.” Op de eerste verdieping zijn zes flex-bureau’s: ,,Die kunnen van één tot vier dagen worden gehoord, tussen de 125 en 215 euro per maand. Er komen geen extra servicekosten bij of iets dergelijke.”

Beneden mogen spullen op het bureau worden achtergelaten, boven moet alles er aan het eind van de werkdag weer vanaf. Beide verdiepingen beschikken over dezelfde faciliteiten, zoals een keukentje, toilet en vergaderruimte. ,,Boven is ook nog de mogelijkheid om een werkplek in een rustige omgeving te huren.”

Betaalbaar

Bergsma inventariseerde vorig jaar of er behoefte is aan werkplekken voor zzp’ers in Kampen. Ja, was zijn conclusie. Vijftig geïnteresseerden meldden zich. Zzp’ers die buitenshuis willen werken, maar in Kampen geen betaalbare plek vinden. Vooral zelfstandigen die werken commerciële creatievelingen, administratie doen of werken als coach toonden interesse. De initiatiefnemer merkte dat zelfstandigen veelal dezelfde vragen en problemen hebben, bijvoorbeeld over belastingzaken of het vervangen van een foto op de website. Onderling kunnen ze elkaar op weg helpen en versterken. Bergsma hoopt namelijk dat het kantoor een broedplaats wordt, waar ook onderlinge samenwerkingen ontstaan.

Het reserveren van een werkplek is per direct mogelijk bij Bergsma. Op zaterdag 6 april houdt hij een kijkdag in het kantoor aan Cellebroedersweg 7A. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)