Ik voel me thuis in het Ondernemershuis

Auteur: Marcel Kalter // Foto: Bart van Heulen

Dit is Bart van Heulen (32). Een bourgondiër in hart en nieren. Dat is bijna het eerste wat uit zijn mond komt als ik vraag of hij iets over zichzelf wil vertellen. Hij is opgegroeid in Kampen en woont nu met zijn vrouw en 2 kinderen op het Onderdijks. Na het afronden van de hotelschool is hij in de sales beland. ‘Ik heb jaren in Aalsmeer gewoond en gewerkt. Ik handelde in bloemen. Het was een mooie tijd, maar ongeveer 5 jaar geleden wilde ik terug naar Kampen.’

Diepe buiging voor oma

Bart kwam terecht bij een marketingbedrijf. Daar werkt hij nog steeds 3 dagen per week als SEO specialist. In normaal Nederlands komt het erop neer dat hij ervoor zorgt dat websites van bedrijven beter worden gevonden. Dat kan hij goed en daardoor is het leuk. Bart vermaakt zich dus prima. ‘Maar ongeveer 3 jaar geleden begon het te kriebelen. Gevoelsmatig ligt mijn hart toch ergens anders. Bij lekker eten en drinken. En dan vooral bij het klaarmaken ervan.’ Bart weet nog goed wie het vlammetje ooit bij hem heeft aangewakkerd. ‘Mijn oma is mijn grote inspiratiebron. Zij stond soms een groot deel van de dag in de keuken als de hele familie bij elkaar was. Lekker eten maken. Ik heb haar als jong ventje vaak meegeholpen. Ik vond het geweldig om te doen.’

Turn don’t burn (www.turndontburn.nl)

Drie jaar geleden was het tijd voor zijn eigen bedrijf. ‘Ik ben gek op barbecueën. Het brengt mensen samen. Als je iets lekkers van de barbecue op tafel zet, verschijnt er altijd een lach op het gezicht van de mensen die het mogen opeten.’ De bourgondiër gaat verder. ‘Ik wilde barbecueën toegankelijk maken voor iedereen. En zo is mijn bedrijf ‘Turn don’t burn’ ontstaan. Op mijn website staan inmiddels 150 recepten online. Hoofdgerechten. Desserts. Snacks. Echt van alles. Ook lekkere gerechten voor bij de borrel en kruidenrecepten.’

Het Ondernemershuis Kampen

Op dit moment is Bart 2 dagen per week met z’n eigen bedrijf bezig. Op donderdag bedenkt hij nieuwe recepten en op vrijdag werkt hij ze uit. Dat deed hij altijd thuis. Maar met de komst van hun tweede kind werd zijn kantoor omgetoverd tot een slaapkamer. ‘Ik moest op zoek naar een fijne werkruimte voor 1 dag per week. Ik wil namelijk in alle rust de recepten kunnen uitwerken.’ Bart vertelt enthousiast over de oplossing. ‘Sinds maart van dit jaar werk ik elke vrijdag in het Ondernemershuis. Daar kan ik mijn tijd optimaal benutten. De rust is heerlijk. Ik heb alles bij de hand wat het werken fijn maakt. Lekkere koffie en een goede printer. En wil ik een keer een extra dagje werken, dan kan dat ook. Zonder dat ik meteen de portemonnee hoef te trekken.’

Marcel Kalter

Marcel Kalter ontmoet de ondernemers van Ondernemershuis Kampen. Zij vertellen hoe het Ondernemershuis hen helpt bij het ondernemen. Want dat is natuurlijk voor elke ondernemer anders.

De toekomst

Hij is vastberaden om ooit 5 dagen per week met ‘Turn don’t burn’ bezig te zijn. Zijn website wordt nu al zo’n 70.000 per maand bezocht. Da’s best knap in 3 jaar tijd. ‘We zien wel hoe het loopt. Dit voelt in ieder geval niet als werken. Met mijn bedrijf leef ik mijn droom. Ik krijg er energie van. Mooier wordt het niet. Ik kijk nu alweer uit naar de kerst. Dan is barbecueën altijd booming.’ Aan het eind van het gesprek schiet ineens een heel andere gedachte door mijn hoofd. Bij zijn bedrijfsnaam denk ik vooral aan zonnen op het strand. De conclusie is dat je van aangebrand ‘vlees’ nooit blij wordt. Onthoud dus goed: turn don’t burn!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)





Wat anderen zeggen over onze flexplekken en kantoorruimtes