Ondernemers Open Coffee Kampen halen bakkie leut bij Hanze Brocante

Auteur en foto van Alex de Jong

Open Coffee Kampen organiseert op woensdag 27 november een koffiemomentje en bedrijfsbezoek voor ondernemers in Kampen en omstreken. Het bezoek zal plaatsvinden bij Hanze Brocante, Eckertstraat 13-P in Kampen. Gastheer Willem Mulder is een zeer frequent bezoeker van de OCK-momenten. Hij neemt graag de gelegenheid te baat om ondernemers met zijn brocante onderneming te laten kennismaken.

Willem plant het als een militaire operatie. Daarmee is hun vakantie in de Dordogne veel meer dan een vakantie alleen. Iedere brocante markt in de buurt – en dat zijn er veel – moet worden bezocht. ‘Al zes jaar lang gaan we drie weken lang naar dezelfde camping’, vertelt Willem Mulder, die samen met zijn vrouw Henny Hanze Brocante heeft opgezet.

Markten

‘Op mijn tablet heb ik alle brocante markten in de regio staan. Soms bezoeken we er wel twee per dag.’ De ‘oogst’ – afgelopen jaar maar liefst 48 artikelen – wordt gedurende die drie weken her en der in en onder de caravan verstopt. ‘Aan het einde van de vakantie stallen we alles uit, maken er foto’s van, hangen er prijslabeltjes aan en pakken het dan met zorg in.’ Sinds augustus vorig jaar runnen hij en zijn vrouw Henny Hanze Brocante. Een ‘uit de krachten gegroeide hobby’. ‘Daarom hebben Henny en ik besloten om maandelijks niet meer dan één keer open te zijn voor publiek. Iedere eerste zaterdag van de maand.’ Daar maken de echtelieden dan weer wel meteen een feestje van. ‘Er is koffie en thee, we bakken lekkere hapjes en gaan daarmee rond, en aan het einde van de dag is er, als het echt gezellig is, ook nog wel een glaasje wijn.’ En gezellig is het altijd wel, vertelt hij. Dat is ook meteen hun hoofdreden voor het opzetten van Hanze Brocante. ‘Want rijk word je er niet van. Dit is echt een liefhebberij.’ ‘Oude meuk’, zoals Willem het bijna liefkozend noemt, is tegenwoordig helemaal ‘in’. Kom langs en laat je verrassen.

Netwerken

‘We zoeken continu naar manieren om met de Open Coffee Kampen nog meer toegevoegde waarde te bieden’, vertellen organisatoren Claudia Kolk en Alex de Jong. ‘We zijn blij dat we deze keer een kijkje mogen nemen bij Hanze Brocante.’ Open Coffee staat open voor iedere ondernemer. Er wordt geen lidmaatschapsgeld gevraagd, je hoeft je nergens bij aan te sluiten; je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Juist deze vrijblijvendheid maakt Open Coffee anders dan de netwerkbijeenkomsten die vanuit de diverse netwerkclubs georganiseerd worden. Bovendien leer je bij de Open Coffee vaak weer hele andere mensen kennen. Mensen waarmee je prima zaken kunt doen.

Doe je mee? Aanmelden hoeft niet 🙂

Koffie en bedrijfsbezoek, woensdag 27 november, van 09.30 tot 10.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur), Hanze Brocante, Eckertstraat 13-P, Kampen. Aanmelden mag via alex@attestcommunicatie.nl (maar is niet verplicht).

Update (juni 2019) 👇

Flexplekken en bedrijfsruimte in Kampen: het is gelukt!

Sinds juni 2019 zijn we gestart met vijf ondernemers uit Kampen op de begane grond. Al snel sloten meer ondernemers zich aan voor flexplekken en werkplekken, waardoor ook de kantoorruimte van de eerste verdieping nodig bleek. We zijn er trots op dat het ondernemershuis van meerwaarde is voor zelfstandig ondernemers.

Probeer het ondernemershuis eens uit en kom geheel vrijblijvend langs. We laten je graag alles zien!

Flexplek of kantoorruimte uitproberen?

Flexplek of kantoorruimte uitproberen? Laat een berichtje achter :)